КЛИНИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ПОРАЖЕНИЯ КОЖИ ПРИ ГЛУБОКИХ МИКОЗАХ НА ФОНЕ ВИЧ/СПИД-ИНФЕКЦИИ

  • A.M. Daschuk Харьковский национальный медицинский университет, Харьков
  • L.O. Kutsevliak Kharkiv National Medical University, Kharkiv

Abstract

Захворюваність на ВІЛ/СНІД-інфекцією в Україні досягла значних масштабів. Одним з перших маркерів ВІЛ/СНІД-інфекції є ураження шкіри викликане грибами. Глибокі мікози розвиваються при поширенні інфекції з шкіри на підлеглі тканини або в результаті гематогенної дисемінації. У зв'язку з тим, що ВІЛ/СНІД-інфекція вийшла за рамки уразливих груп (працівники комерційного сексу, ін'єкційні наркомани і т.д.) знання і настороженість лікарів при незвичайних клінічних проявах дерматозів може бути одним з факторів ранньої діагностики ВІЛ/СНІД-інфекції. Своєчасна діагностика, лікування та проведення протиепідемічних заходів призведе до зниження захворюваності на ВІЛ/СНІД-інфекцією в Україні. Лікування супутніх ВІЛ-асоційованих грибкових уражень шкіри може сприяти підвищенню ефективності проведеної антиретровірусної терапії. Вивчення клініки, діагностики та лікування глибоких мікозів у ВІЛ/СНІД-інфікованих хворих. Методи. Проведено аналіз літератури по етіології, патогенезу, клініки, діагностики і лікування глибоких мікозів на тлі ВІЛ/СНІД-інфекції. Лікування глибоких мікозів на тлі ВІЛ/СНІД-інфекції, є досить важким завданням і вимагає постійного прийому протигрибкових препаратів.

Downloads

Download data is not yet available.

References

1. Дащук А.М. ВИЧ/СПИД-инфекция / А.М.Дащук, Л.И.Черникова. - Х.: «С.А.М.». –2015.- 246с.
2. Дащук А.М. Клиническая дерматовенерология /А.М.Дащук, Л.О.Куцевляк, О.М. Карабан. – Х.: «С.А.М.». – 2015. – 769 с.
3. Дерматология и венерология / Под ред. проф. В.И.Степаненко. – Киев: КИМ, 2012. – 904с.
4. Дерматология по Т.Фицпатрику. Атлас-справочник./Вульф К., Джонсон Р. Сюрмонд Д.// Второе русское издание. Пер. с англ. - М.: Практика, 2007 - С. 1248.
5. Кожные болезни. Диагностика и лечение./ П.Хэбиф.- М., 2007. – 672 с.
Published
2017-03-20
How to Cite
Daschuk, A., & Kutsevliak, L. (2017). КЛИНИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ПОРАЖЕНИЯ КОЖИ ПРИ ГЛУБОКИХ МИКОЗАХ НА ФОНЕ ВИЧ/СПИД-ИНФЕКЦИИ. The Medical and Ecological Problems, 20(1-2), 29-33. Retrieved from https://ecomed-journal.org/index.php/journal/article/view/10